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diumenge, 30 de març del 2008


  
TRUFES   DE  XOCOLATA

Ingredients
200 g de xocolata per fondre, 4 cullerades de sucre, 100 g de mantega, 200 g de nata muntada, 3 rovells d'ou i 100 g de fideus de xocolata


Preparació

1. Talleu o ratlleu la xocolata fins a deixar-la en encenalls i foneu-la al bany maria, sense parar de remenar-la, afegint-hi el sucre i la mantega.

2. Aparteu-la del foc i deixeu-la entebeir. Afegiu-hi els rovells d'ou i la nata muntada. Barregeu-ho delicadament i deixeu la crema resultant al congelador fins que s'endureixi, unes 2 hores aproximadament.

3. Extraieu la crema del congelador i formeu-ne boletes amb l'ajuda d'una cullereta de postres. Arrebosseu-les amb els fideus de xocolata.

4. Col·loqueu les trufes en càpsules petites de paper arrissat i torneu-les a posar a la nevera uns 30 minuts abans de servir-les.




Trufes amb conyac
Pastisser:
Albert Saborit
Pastisseria:
Canal
Calvet, 15 i Muntaner, 566
Barcelona
Dificultat:
Baixa
Preu:
Mitjà
Temps d'elaboració:
45 minuts més un dia de repòs

Ingredients per a 4 persones
- 150 g de nata
- 40 g de mel
- 250 g de xocolata negra amarga
- 70 g de mantega
- 30 g de conyac
- 50 g de cacau en pols

Preparació:
Per començar, poseu la nata i la mel en un cassó i feu-ho bullir. Aneu-ho remenant perquè la mel no s'enganxi.
A continuació, poseu la xocolata trossejada en un bol, incorporeu-hi la nata bullint i remeneu-ho. Quan la xocolata s'hagi fos, afegiu-hi la mantega a temperatura ambient i el conyac, i remeneu-ho. Deixeu-ho refredar a la nevera durant un dia.
Per acabar, feu boles amb la xocolata i cobriu-les amb cacau en pols.


també he trobat aquestes altres receptes, molt semblants, però no sé l'autor

Trufas de chocolate

Ingredientes:

  • 100 grs. de nata líquida.
  • 150 grs. de chocolate Nestlé postres.
  • 150 grs. de chocolate Nestlé con leche.
  • 50 grs. de brandy o whisky
  • 1 paquete de fideos de chocolate
  • canastillos de papel pequeños para colocarlas


Elaboración:

En un cazo se calienta la nata y cuando empieza a hervir se aparta del fuego. Se agregan los chocolates troceados y el brandy, batiendo con el batidor metálico hasta que quede completamente derretido, volviendo a calentar un poco más si fuera necesario.
Cuando se enfría, se tapa bien para que el aroma del licor no se pierda y se guarda en el frigorífico en una balda de temperatura baja pero sin congelar, hasta el día siguiente en que se forman las bolitas y se rebozan en los fideos de chocolate. Se conservan en un recipiente que cierre herméticamente en el congelador, y desde ahí se van sacando las unidades que se deseen consumir en cada momento y se colocan en los canastillos para servirlas.

 

Ingredientes para 35 trufas:
- 180 gramos de chocolate fondant.
- 225 gramos de azúcar glace.
- 50 gramos de nata montada.
- 25 gramos de mantequilla.
- 2 Yemas de huevo.

Para decorar:
- He utilizado Fideos de chocolate pero también podéis usar cacao en polvo o coco rallado.

Elaboración:
Derretimos el chocolate al baño maría partido en trozos pequeños. En un bol grande ponemos la nata y agregamos poco a poco el chocolate batiendo constantemente con las barillas, añadimos las yemas y la mantequilla, previamente fundida y enfriada, sin dejar de batir. Después añadimos poco a poco el azúcar tamizado, batiendo continuamente hasta conseguir una masa homogénea. Esta masa la introducimos en la nevera, yo la dejo 4 horas... Pasado este tiempo sacamos de la nevera, nos espolvoreamos con azúcar glace las manos, pero un poco porque sino no se adhiere el chocolate a la trufas, y con una cuchara cogemos un poco de masa, formamos las bolitas con las manos y rodamos sobre los fideos de chocolate, asegurandonos de cubrir toda la trufa. Sacudimos el exceso, si fuera necesario y los ponemos en moldes de papel. Cuando terminemos todas las trufas las ponemos en una fuente y las metemos en la nevera unas 12 horas.

1 comentari:

Marta ha dit...

Hola Anna!!
Fa dies que no entrava en el teu blog, però t´he de dir que gràcies al teu nebot ara tens alguns "fans" més, i més gent que el segueix. Ell va "fardant" de que la seva tieta té un blog molt xulo, i els seus amics hi entren i els hi agrada.
Així doncs, continua així perquè cada cop tens més seguidors.
Un petó ,i endavant!!
Marta Marteta (records des de S´agaró)