diumenge, 2 de març de 2008

Bunyols de l'Emporda

recepta de Nando Jubany


http://www.canjubany.com/bunyols.pdf


Ingredients 

20 gr. de llevat 

1 kg de farina 

6 ous 

3 pells de llimona 

250 gr. de sucre 

1 got d’oli 

1 got de llet 

100 gr. de matafaluga 

1 copeta d’anís 



Elaboració

Desfeu el llevat amb aigua tèbia. Ratlleu la pela de llimona. Poseu la farina en un bol i aneu afegint-hi tots els ingredients, pasteu-ho amb fora i molta estona fins obtenir una massa espessa. 

Cobriu-la amb un drap i deixeu-la reposar en un lloc temperat un parell d’hores, fins que augmenti gairebé el doble. 


Poseu un perol al foc amb abundant oli. Amb la mà aneu agafant porcions de la massa anterior i en doneu forma com de rosquilla i ho aneu fregint. Rossegueu-los d’un costat i de l’altre i els escorreu bé de l’oli. 



A la web de tv3.cat podeu trobar el vídeo del programa "Dolça Catalunya" que explica la versió de la pastisseria Sants http://www.tv3.cat/videos/303619