Pàgines

dilluns, 3 de març del 2008

Crema de Sant Josep


recepta de Assumpta Miralpeix. "Aprendre a cuinar". Eumo Editorial. 

  • S’ha de tenir la precaució de deixar bullir uns moments la crema perquè no hi hagi risc d’intoxicació a causa dels rovells d’ou.

 

Ingredients:  

4 rovells d’ou

500 cc. de llet

20 gms. de midó o  15 gms. de fécula (Maizena)

125 gms. de sucre

Aromatitzants: 

        mig canonet de canyella

        Pell de llimona

 

Preparació i elaboració:

 

Es posa a bullir la llet amb la pell de la llimona i la canyella. Quan arrenqui el bull, es deixa bullir a poc a poc durant uns 3 minuts perquè la llet quedi ben aromatitzada.

En un cassó que no sigui d’alumini (perquè ennegreix), es barregen els rovells d’ou amb el sucre fins que quedi cremós i aleshores, s’hi pot afegir la fécula (si és que s’espesseix amb fécula), es remena altre cop i ja s’hi pot tirar la llet ( primer, un raig per aclarar-la i, después, tota de cop) i es remena bé amb un batedor.

Si es fa amb midó (que es com es feia tradicionalment), s’ha de desfer el midó a part amb una mica de llet o d’aigua freda, es barreja amb la crema quan ja s’hi ha tirat la llet i ja s’ha colat per si quedava algún grumoll que no s’hagués desfet.

Tant si s’espesseix amb midó com amb fécula, quan es posa la crema al foc, s’ha de remenar molt suaument però sense parar. En cas que us sembli que es vol enganxar, es treu del foc, es remena bé  - sempre amb el batedor – i es torna a posar al foc fins que arrenqui el bull. Aleshores, es retira del foc, es continua remenant una mica més i ja està feta la crema.

1 comentari:

Neus ha dit...

Molt bé molt bé!! m'agrada com ha quedat la pàgina!! i Molt correcte que donis indicacions perquè no hi hagi intoxicacions amb l'ou! jejejje