dissabte, 1 de març de 2008

Bunyols farcits de crema catalana

recepta de Nando Jubany

http://www.canjubany.com/bunyols.pdf


Ingredients per a 6 persones 

125 gr. de llet  

125 gr. d’aigua   

150 gr. de farina 

Sucre llustre 

50 gr. de llard   

50 gr. de mantega 

3 ous grossos 

Un pols de sal i sucre 

Anis dolç       

Sucre 


Ingredients de la crema 

375 gr. de llet  

125 gr. de nata liquida    

25 gr. de maizena 

100 gr. de sucre    

5 rovells d’ou           

Pela de taronja i llimona 

1/4 de barra de canyella 


El.laboració de la crema: 

Posarem a bullir la nata i la llet amb la canyella i les peles de taronja i llimona. 

Apart batirem els rovells d’ou amb el sucre i la maizena fins que no quedi cap gramull. Tot seguit tirarem a poc a poc la llet i la nata damunt dels rovells. Ho posarem a foc lent i ho anirem remenant amb ajuda d’una espatula fins que quasi arribi a bullir. Tot seguit la refredarem sobre un marbre. 


El.laboració de la pasta de bunyols 

Posarem al foc en una casola l’aigua, la llet, la mantega i el llard i un xic de sal i sucre. Fondrem la mantega i la llard però sense que bulli. A continuació hi afegirem la farina tamisada i pujarem el foc. 

Ho anirem remenant amb una espàtula fins que la farina quedi cuita i es desenganxi de les vores. Una vegada ho hagin deixat refredar uns minuts hi afegirem els ous un a un. 


Acabat i presentació

Posarem la pasta de bunyols en una màniga pastissera o una bossa.

En una paella posarem l'oli de girasol a escalfar, i quant estigui l’oli a una temperatura mitjana hi anirem fent els bunyols procurant que ens quedin daurats de tot arreu. 

Una vegada fets els posarem al damunt d’un paper absorbent i ja els podrem farcir de la crema que tinguem a punt. 

Una vegada farcits els mullarem un xic amb anís dolç i els enfarinarem amb el sucre normal i una mica de sucre llustre. Els servirem al damunt d’una blonda.