divendres, 29 de març de 2013

Matí de cuinetes


El Josep sempre diu que les vacances són per fer el que els dies de feina no pots fer.
Aquest matí l'he dedicat a cuinar per fer "rebost" al congelador. Ha estat un matí de cuinetes.
És "estupendu" quan no temps temps o ganes de cuinar poder recorrer a les reserves del congelador. Però per poder-ho fer, de tant en tant, cal dedicar una mica de temps a cuinar per omplir-lo.
Avui he preparat estofat de vedella, pollastre rostit i galtes de porc guisades.Tot sincronitzat.
En una altra entrada explicaré amb detall cada recepta.
Un cop cuinat ho he anat repartint en carmanyoles de plàstic, en quantitat de una o dos racions. Així anirem descongelant segons ho necessitem. Va bé etiquetar-ho per identificar-ho fàcilment un cop congelat i per anar prioritzant, si convé, segons la data de preparació.

Un cop fred ho passem a la nevera i, després d'unes hores, al congelador.
És una bona manera de rendabilitzar el temps, l'esforç i el consum d'energia i aigua. Ja que el temps és pràcticament el mateix per cuinar dos racions que vuit, embrutes la cuina el mateix, cal rentar els mateixos estris, ...