Pàgines

diumenge, 27 de gener del 2013

Canelons d'espinacs



Ahir al matí vam anar a Girona. El camí, preciós, amb neu pels racons a l'alçada d'Espinelves. La ciutat, animada i la passejada, tranquil.la.
A l'hora de dinar tornàvem a estar un altre cop a casa. I amb el dinar a punt ! 
Aquestes vacances de Nadal vaig fer canelons d'espinacs per un dels àpats que vam tenir convidats. Intencionadament en vaig fer més del compte i els que vaig fer "de més" els vaig distribuir en safates de una o dos racions. Tot preparat per a que només faltés gratinar. I  voilà, a taula !
Ingredients:
       Pasta per canelons
       Espinacs 
       Ous
       Ceba
       Tonyina en llauna
       Mantega
       Salsa beixamel
       Formatge ratllat

Preparació:
Coure els espinacs frescos al vapor.
Bullir per separat els ous i la pasta, ja que tenen temps de cocció diferents. 
Sofregir la ceba trinxada petiteta.
Picar amb el ganivet de trinxar els espinacs, els ous durs i la tonyina. Prefereixo fer-ho amb el ganivet perquè amb la picadora elèctrica queda una pasta massa fina i m'agrada, en aquest cas, distingir els diferents ingredients.
Afegir tot plegat al sofregit de ceba i remenar. Ja tenim el farcit preparat.
Un cop bullida la pasta, refredar amb aigua freda i escampar sobre paper de cuina, per absorbir l'excés d'aigua, repartir el farcit per sobre les plaques de pasta i enrotllar. Anar col.locant en la safata de forn , prèviament untada de mantega. Si es col.loquen amb la part en que se sobreposa un extrem amb l'altra del caneló cap amunt, a l'hora de servir serà més fàcil.
Cobrir amb salsa beixamel i per damunt el formatge ratllat. Gratinar al forn.