Pàgines

dissabte, 17 de gener del 2009

Una sorpresa dolça des de Portugal

El primer dia de classe d'aquest segon trimestre, vaig trobar esperant-me a l'escola,  amb una bossa a les mans i un somriure a la cara, a la mare del Marco. Després de dos petons i una abraçada, em va explicar que, aquestes festes de Nadal, el Marco havia anat a veure els seus avis a Portugal i que havia portat aquesta bossa per a mi, de part seva. No sabeu pas quina il.lusió em va fer !
A dins hi havia un potet de melmelada de pressec feta a casa, un potet de mel, uns pastissets (que potser en diuen "bolos"?) uns fets amb pasta fullada i coco, els altres amb gust d'ametlla i taronja ...tot boníssim ! i fet per l'àvia. A més també hi havia una talla de fusta (em sembla que és fusta de balsa) , feta a mà per l'avi, que és un cistellet ple de flors. El tinc sobre la taula on jo treballo per lluir-lo i recordar-me'n d'ells. És molt maco. 
El cistellet, la melmelada, els pastissets, ... que em recordin amb afecte ... són de les millors sorpreses que porta el fer de mestra ... i que són fruit de la relació que s'estableix més enllà de la programació del curs, de les àrees curriculars, ... i de tot plegat. El cas és que encara ara, que ja no sóc la seva mestra, quan ens trobem per l'escola el Marco o la seva mare enseguida sorgeix un somriure i una mirada de complicitat. Potser la mare està agraïda perque vaig ser a mi a qui li va tocar rebre'ls i acompanyar-los en el seu procés d'adaptació a la nostra escola i de descoberta d'una nova llengua. Però jo em sento afortunada d'haver compartit dos cursos amb ells. El pare el conec menys però també és molt amable i correcte. De tots ells  jo també vaig aprendre coses noves.  I el Marco és encantador, molt vital i llest, ... és inquiet, "pillo", alerta a tot, ... però bon nano, alegre  i amb una gran capacitat d'adaptar-se.  Es fa estimar.
De pastissets ja no en queden, de melmelada una mica i de mel  mig potet ... del cistellet penjaré la foto aviat. I de families com la del Marco espero que encara ens en quedin unes quantes més ... tot i que amb un somriure sincer en tenim més que suficient i no esperem res més, els agraeixo la generositat i afecte que m'han demostrat. Moltes gràcies i felicitats per fer unes coses tan bones !
"um beijo !"

  • Buscant pel Google he trobat aquesta adreça que serà qüestió d'investigar 

    A Casa Portuguesa

    Carrer de Verdi, 58, Barcelona, 08012

    Horario

    M,X,J de 17:00 a 22:00 / V,S,D de 11:00 a 15:00 y de 17:00 a 20:00

  • Situación

  • Cómo llegar

    • Fontana
  • Contactar

    • Tel: 933683528

1 comentari:

Gemma ha dit...

Caram, quin regal més bonic que t'han fet! Començar l'any amb aquest regal tan dolç anima a seguir treballant, oi?
Tots dos pastissos tenen molt bona pinta. Ara li has de dir al Marco que demani la recepta a la seva àvia ;)