dimarts, 23 d’abril de 2013

Cuquets de pa de motllo farcits de pollastre


Aquesta és una recepta de la revista "Sabor" de Caprabo i la podeu trobar clicant aquí
És una bona idea per un "dia de nebots"

Ingredients per a 4 persones:
20 llesques de pa de motlle blanc
2 cebes
8ous
500 g de pit de pollastre
120g de blat de moro dolç
120 g de pernil serrà
400 g de maionesa
2 ó 4 tomàquets cherry
olives negres i verdes
oli d’oliva
Sal i pebre

Elaboració:
1. Posa les llesques de pa durant 15 minuts al congelador. un cop passat aquest temps, treu-les i, amb l’ajuda d’un motlle rodó, fes una circumferència a cada una de les llesques. Col·loca el pa a una paella i torra’l per les dues bandes. Reserva’l.

2. Pela les cebes, talla-les ben fines i fes-les coure a la paella a foc lent durant 20 minuts o fins
que estiguin ben caramel·litzades. Remena perquè no s’enganxin a la paella.

3. Posa els ous en un cassó amb aigua freda salada i, quan arrenqui el bull, fes-los coure durant 8 minuts. Refresca’ls, pela’ls i reserva’ls.

4. Salpebra el pit de pollastre i fes-lo coure a la paella amb poc oli i a foc molt suau. deixa’l refredar i pica’l molt fi amb l’ajuda d’un ganivet esmolat. Reserva’l.

5. Escorre el blat de moro dolç i reserva’l.

6. Ratlla els dos ous durs i posa’ls en un bol. Afegeix-hi el pit de pollastre picat, el blat de moro, la ceba caramel·litzada i el pernil serrà, desgreixat i picat. Remena perquè es barregin bé tots els ingredients. Finalment, afegeix-hi la maionesa i reserva-ho a la nevera durant 20 minuts.

7. Renta els tomàquets, talla’ls per la meitat i reserva’ls.

8. Suca amb una mica del farciment cada un dels discs de pa (deixa dos sense farciment), posa un dels discs a sobre de la taula i ves col·locant els altres a sobre (cada cuquet ha de tenir nou discs). deixa sempre el farciment mirant cap amunt. Acaba la torre amb la llesca que no té farciment.
A continuació, estira la torre i dóna-li l’aspecte de cuquet amb l’ajuda de les olives i els tomàquets cherry.

 Consell :
Amb un motlle petit poden sortir tres o quatre circumferències per cada llesca de pa i, per tant, es poden fer més cuquets.