dimecres, 1 de maig de 2013

Calamarcets confitats amb ceba i tomàquet

Aquesta és una recepta de Josep Maria Freixa,
cuiner del restaurant Freixa Tradició
del carrer Sant Elies, 22 de Barcelona.
www.freixatradicio.com

Ingredients (per una ració):
300 gms de calamarcets de platja
2 cebes de Figueres
100 gms de tomàquet madur
oli d'oliva sal pebre
1 patata
1 fulla de llaurer
1 branqueta de farigola
1 branqueta de julivert

Elaboració:
Talleu la ceba en juliana i poseu-la a fregir amb el llauer i la farigola amb oli a foc molt lent fins que quedi d'un color marró fosc (unes dues hores aproximadament). Afegiu-hi el tomàquet ratllat i coeu- ho uns 15 minuts més.
Peleu i talleu les patates a rodanxes de 2 cm. i semifregiu-les en oli ben calent.
Netegeu els calamars i fregiu-los amb la resta d'oli a foc ben fort durant 5 minuts.
Un cop fregits, afegiu-hi la ceba confitada amb el tomàquet. Rectifiqueu de sal i pebre.
Incorporeu-hi les patates precuites i deixeu que s'acabin de fer, uns 10 minuts més a foc ben baix.
Piqueu el julivert i incorporeu-lo al guisat.


2 comentaris:

francisco jose cid vicaría ha dit...

Felicitats per la recepta, es molt sencilla i d'alló més bona.

francisco jose cid vicaría ha dit...

Es una recepte molt sencilla i ,olt bona, et felicito perquè hem disfrutat amb aquets calamarcets