Pàgines

dimarts, 25 de novembre del 2008

Les madalenes de l'Albert

Aquestes són les madalenes que fa el  meu fill, quan està inspirat. Li surten boníssimes!
Les fa amb la recepta típica i de sempre de "la coca de iogurt" que des de fa molt anys practiquem a casa. L'Albert va començar a fer-la de petit, quan m'ajudava a fer-la perquè era el meu aniversari i en preparavem una per portar a l'escola per celebrar-ho amb els seus companys.

Els ingrediens són:
un iogurt de llimona
3 ous
dos mides de l'envàs del iogurt plenes de sucre
tres mides de farina
un sobre de llevat Royal
1/2 mida d'oli d'oliva

Es barregen els ingredients i es posa la pasta en un o varis motlles previament untats amb una mica de mantega i lleugerament enfarinats (si són de silicona no cal).  Es posa a coure al form a uns 180º, vigilant. El temps varia segons el tamany del motlle. Per comprovar si és cuit, punjar la coca o madalena amb un palet de "brochette"; si surt sec ja està.
Aquest recepta bàsica admet totes les variants imaginables: afegint trocets de poma, amb pinyons o cireres per sobre, amb "lacasitos", amb nous, xocolata, ... el que es vulgui.
Un truco que millora molt el resultat és tamitzar la farina i separar les iemes de les clares d'ou.
Muntar les clares a punt de neu  i incorporarles a la barreja de la masa al final, amb molt de compte de que no "baixin".

Aquesta és una recepta molt fàcil i agraïda.