Pàgines

divendres, 29 de març del 2013

Matí de cuinetes


El Josep sempre diu que les vacances són per fer el que els dies de feina no pots fer.
Aquest matí l'he dedicat a cuinar per fer "rebost" al congelador. Ha estat un matí de cuinetes.
És "estupendu" quan no temps temps o ganes de cuinar poder recorrer a les reserves del congelador. Però per poder-ho fer, de tant en tant, cal dedicar una mica de temps a cuinar per omplir-lo.
Avui he preparat estofat de vedella, pollastre rostit i galtes de porc guisades.Tot sincronitzat.
En una altra entrada explicaré amb detall cada recepta.
Un cop cuinat ho he anat repartint en carmanyoles de plàstic, en quantitat de una o dos racions. Així anirem descongelant segons ho necessitem. Va bé etiquetar-ho per identificar-ho fàcilment un cop congelat i per anar prioritzant, si convé, segons la data de preparació.

Un cop fred ho passem a la nevera i, després d'unes hores, al congelador.
És una bona manera de rendabilitzar el temps, l'esforç i el consum d'energia i aigua. Ja que el temps és pràcticament el mateix per cuinar dos racions que vuit, embrutes la cuina el mateix, cal rentar els mateixos estris, ...