Quan arribem a casa el Joan i la Victòria, el Joan ja ha avançat molta feina.
Ha classificat els calçots per tamanys. Això facilita controlar la cocció.
Seguint les seves instruccions preparem els calçots.
Tallem la part de les arrels i la part més verda de les fulles
Anem enfilant els calçots en el filferro que ja tenim preparat
Per fer el foc el Joan ha escollit fusta verda de parra i l'ha tallat a trossets petits.
És un artista preparant el foc perquè faci brasa
i ha arribat l'hora de posar els calçots al foc !
La Victòria ha preparat una salsa de calçots boníssima. La recepta és un secret molt ben guardat.
Els calçots han quedat "estupendus"i molt ben cuits
mmm ... què bons !!
A l'hora de fer la carn a la brasa comença a ploure i hem de recòrrer al plan B
La carn es va fent amb la brasa que el Joan cuida i controla.
I la taula ja està a punt per començar la tercera part del dinar
les escarxofes a la brasa
carn de bé i botifarres
per acompanyar : una mica de salsa dels calçots i allioli molt suau
mongetes seques cuinades amb una mica cansalada
i per postres crema cremada
i taronges, amb trossets de caramel de mel i ametlla, amanides amb una mica de licor.
acabem el dinar amb un tallat que el Joan atent a tots els detalls presenta amb la llet muntada
Només ens queda dir "moltes gràcies" i ho fem "en suport xocolata"
1 comentari:
Quina salivera!!!! Té tot una pinta increïble Anna.
Publica un comentari a l'entrada