Aquesta fotografia no és meva. L'he trobat en el bloc Cultura d'Osona on entre altres coses també expliquen la seva manera de dessalar el bacallà. No és un bloc de cuina però és interessant i s'hi expliquen i mostren aspectes de la cultura osoneca relacionades amb els costums i les festes populars, dites, paraules, poesia, ... Per exemple el Mercat del Ram, la Processó dels Armats o del Silenci
Ara vull anotar aquí la a de dessalar el bacallà que m'ha explicat el Pep de La Granja. Segons ell seguint aquesta pauta tens èxit assegurat.
1. Rentar el bacallà amb aigua freda, fins que quedi ben net.
2. Cobrir d'aigua i deixar a la nevera.
3. Canviar l'aigua cada dia, durant 4 dies.
4. El 5è dia, canviar l'aigua i deixar fora de la nevera amb aigua.
5. El 6è dia es cuina.
6. Un parell d'hores abans de cuinar, posar a escórrer sobre reixeta fina o paper de cuina.
Voltant pels blocs coneguts he trobat la manera que proposa "webos-fritos" per "como desalar bacalao". Està molt ben explicada i complerta. També explica el truc de posar llet en l'últim canvi per aconseguir que el bacallà quedi més blanc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada