Pàgines

dilluns, 28 de gener del 2013

Pastís de patata i carn


Aquest és un dels plats que té èxit en qualsevol àpat familiar amb els meus nebots. És senzill de fer i es pot preparar amb amb antel·lació. 
Si som molta colla el preparo en una safata gran de forn però si disposo de motlles suficients prefereixo fer-ho en porcions individuals perquè la presentació és més acurada i resulta més fàcil de servir.
Utilitzo els motlles d'aro col.locant-los sobre un tros de paper d'alumini per poder-los traslladar de la safata de gratinar al plat amb facilitat. També es podria resoldre amb una espàtula gran, però aquesta és una solució que em va bé.
Cal preparar un bon puré de patates, suau i consistent alhora. Bullim les patates i les passem pel passapurés afegint-hi mantega i llet al gust. Disposarem una primera capa de puré.


 També caldrà preparar el farcit de carn. Posem la carn picada (mitat de porc i mitat de vedella) amb una mica d'oli a la paella i quan està una mica rostideta afegim ceba trinxada. Anem remenant i quan està cuit tot plegat afegim el tomàquet ratllat, una miqueta de sucre, una mica d'orenga i salem. Quan el tomàquet queda freigit ja ho tenim a punt.
Disposarem una segona capa de carn amb tomàquet
 Cobrirem amb una tercera capa de puré de patata i pintarem amb rovell d'ou. Acabarem amb una capa de formatge ratllat i gratinarem al forn.