Pàgines

dimarts, 5 d’agost del 2008

Sopa freda de tomàquet i síndria amb alfàbrega

És una recepta del programa "Vacances pagades" de TV3

Ingredients
150 g de tomàquet 0,3
300 g de síndria 0,24
25 ml d’oli d’oliva 0,1
10 ml de vinagre de vi blanc 0,05
Sal
4 fulles d’alfàbrega 0,05
Total 0,74
Preparació
1. Escaldeu els tomàquets amb aigua bullent, refredeu-los amb aigua freda i glaçons, peleu-los i poseu-los en un recipient alt i estret. Conserveu un tomàquet que tallareu a daus petits. 
2. Renteu els maduixots amb aigua. Traieu-ne el peduncle i afegiu-los al tomàquet. Llenceu també l’aigua, l’oli, un polsim de sal i tritureu-ho amb un batedor elèctric fins aconseguir una sopa ben emulsionada. Passeu-ho per un colador xinès, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho refredar unes hores a la nevera. 
3. Poseu una olla a bullir amb un pols de sal i una fulla de llorer i una branca de farigola. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi els llagostins i deixeu-los coure dos minuts. Refredeu-los amb aigua freda, peleu-los i feu-ne unes rodelles d’un centímetre de gruix.
4. A l’hora de servir, barregeu el tomàquet a daus amb les rodelles de llagostí i poseu-ho al fons del gots. Tireu-hi la sopa al damunt i decoreu-ho amb una gota d’oli d’oliva extra verge.
5. Una sopa ben refrescant pels primers àpats d’estiu. El tomàquet és important que sigui ben madur i els maduixots que siguin dolços per contrarestar l’acidesa del tomàquet.