recepta de Assumpta Miralpeix. "Aprendre a cuinar". Eumo Editorial.
- S’ha de tenir la precaució de deixar bullir uns moments la crema perquè no hi hagi risc d’intoxicació a causa dels rovells d’ou.
Ingredients:
4 rovells d’ou
500 cc. de llet
20 gms. de midó o 15 gms. de fécula (Maizena)
125 gms. de sucre
Aromatitzants:
mig canonet de canyella
Pell de llimona
Preparació i elaboració:
Es posa a bullir la llet amb la pell de la llimona i la canyella. Quan arrenqui el bull, es deixa bullir a poc a poc durant uns 3 minuts perquè la llet quedi ben aromatitzada.
En un cassó que no sigui d’alumini (perquè ennegreix), es barregen els rovells d’ou amb el sucre fins que quedi cremós i aleshores, s’hi pot afegir la fécula (si és que s’espesseix amb fécula), es remena altre cop i ja s’hi pot tirar la llet ( primer, un raig per aclarar-la i, después, tota de cop) i es remena bé amb un batedor.
Si es fa amb midó (que es com es feia tradicionalment), s’ha de desfer el midó a part amb una mica de llet o d’aigua freda, es barreja amb la crema quan ja s’hi ha tirat la llet i ja s’ha colat per si quedava algún grumoll que no s’hagués desfet.
Tant si s’espesseix amb midó com amb fécula, quan es posa la crema al foc, s’ha de remenar molt suaument però sense parar. En cas que us sembli que es vol enganxar, es treu del foc, es remena bé - sempre amb el batedor – i es torna a posar al foc fins que arrenqui el bull. Aleshores, es retira del foc, es continua remenant una mica més i ja està feta la crema.
1 comentari:
Molt bé molt bé!! m'agrada com ha quedat la pàgina!! i Molt correcte que donis indicacions perquè no hi hagi intoxicacions amb l'ou! jejejje
Publica un comentari a l'entrada