http://www.canjubany.com/bunyols.pdf
Ingredients per a 6 persones
125 gr. de llet
125 gr. d’aigua
150 gr. de farina
Sucre llustre
50 gr. de llard
50 gr. de mantega
3 ous grossos
Un pols de sal i sucre
Anis dolç
Sucre
Ingredients de la crema
375 gr. de llet
125 gr. de nata liquida
25 gr. de maizena
100 gr. de sucre
5 rovells d’ou
Pela de taronja i llimona
1/4 de barra de canyella
El.laboració de la crema:
Posarem a bullir la nata i la llet amb la canyella i les peles de taronja i llimona.
Apart batirem els rovells d’ou amb el sucre i la maizena fins que no quedi cap gramull. Tot seguit tirarem a poc a poc la llet i la nata damunt dels rovells. Ho posarem a foc lent i ho anirem remenant amb ajuda d’una espatula fins que quasi arribi a bullir. Tot seguit la refredarem sobre un marbre.
El.laboració de la pasta de bunyols
Posarem al foc en una casola l’aigua, la llet, la mantega i el llard i un xic de sal i sucre. Fondrem la mantega i la llard però sense que bulli. A continuació hi afegirem la farina tamisada i pujarem el foc.
Ho anirem remenant amb una espàtula fins que la farina quedi cuita i es desenganxi de les vores. Una vegada ho hagin deixat refredar uns minuts hi afegirem els ous un a un.
Acabat i presentació
Posarem la pasta de bunyols en una màniga pastissera o una bossa.
En una paella posarem l'oli de girasol a escalfar, i quant estigui l’oli a una temperatura mitjana hi anirem fent els bunyols procurant que ens quedin daurats de tot arreu.
Una vegada fets els posarem al damunt d’un paper absorbent i ja els podrem farcir de la crema que tinguem a punt.
Una vegada farcits els mullarem un xic amb anís dolç i els enfarinarem amb el sucre normal i una mica de sucre llustre. Els servirem al damunt d’una blonda.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada