Pàgines

diumenge, 4 d’octubre del 2009

Gaspatxo de xocolata

Avui he hagut de fer una transferència i m'he trobat una sorpresa. No, la sorpresa no és que La Caixa et cobri comissió per tot i tot. No. La sorpresa no és que et facin creure que pensen molt i molt en el teu bé i que fins i tot t'ofereixen uns fantàstics motlles de silicona, estupendíssims i exclussius, només per uns quants mils punts. Que jo penso: això és una entitat bancària o són els punts del Capitol de quan jo era petita i que la mare enganxava en una cartolina verda i quan en tenia unes quantes les anava a canviar per una carmanyola o qualsevol altre estri de cuina de l'época (calia anar a Barcelona, als Magatzems Capitol i que estàven a la cantonada de Plaça Universitat i carrer Pelai). Tampoc és aquesta la sorpresa! Això passava als anys seixanta i ara els temps han canviat ! Ara La Caixa t'ofereix motlles de silicona ultra moderna i fins i tot bandoleres fashion de la Kitty i els punts no cal enganxar-los amb saliva a la cartolina; nooo, on vas a parar !! Ara per "internete" i ja està !

És fàcil endevinar que em tenen una mica cansada dels de La Caixa i qualsevol altra entitat de les que miren pel nostre bé i que ens ofereixen uns "productes de qualitat", com diuen ells, i ,és clar, ens els han de cobrar. Jo me'n he cansat de pagar per tot, de trobar-me amb horaris incompatibles per fer consultes personalitzades i d'haver de donar les gràcies per tot, amb càrrec al meu compte. N'hi ha d'altres, l'oferta és gran, i es pot triar !

Això si, els hi reconec que la seva web és atractiva i sorprenent fins hi tot pots trobar-hi "postres diferents per sorprendre a les teves visites" i altres receptes en una secció de títol "Endulza el otoño.Cocina tu mismo".

Les coses com siguin. La recepta no està mal, per això l'apunto. No la provaré aviat, però no serà per falta de ganes. Continuo de dieta i només me la salto si s'ho val molt i molt. Però només de llegir-la ja faig salivera.


Gaspatxo de xocolata amb fruits secs

Ingredients per a 4 persones

  • 1 pot de crema de cacau
  • 1 got de crema de llet
  • 1 got de llet
  • 80 g de sucre
  • 2 beines de canyella
  • 1 estrella de badiana (anís estrellat)
  • Fruits secs variats
  • Fruita confitada

Bull la llet, la crema de llet, el sucre, la canyella i l'anís i deixa-ho reposar una nit.

Al dia següent, escalfa-ho i incorpora la crema de xocolata, removent fins que assoleixi una textura llisa.

Serveix en tasses o bols acompanyat de petites safatetes de fruits secs i fruita confitada.

Temps de preparació: 15 minuts.

1 comentari:

Gemma ha dit...

Caram, no sabia pas que al a web de la Caixa hi podies trobar receptes... i tant originals com aquest gaspatxo de xocolata! Segur que sorprens a les visites i no té mala pinta... ens haurem d'animar a provar-lo i fer una petita excepció a la dieta ;)