Pàgines

diumenge, 19 d’abril de 2009

Restaurant El clau


És un restaurant petit i molt tranquil i acollidor. Fan una bona cuina i cuiden tots els detalls tant en el dia a dia com en les ocasions especials. Els amos són joves i el cuiner encara més, com també és jove el noi que s'encarrega dels vins i d'atendre la sala. Això es reflexa tant en l'ambient i decoració com en la carta, en el sentit innovador i d'actualitat però sense restar professionalitat.
Abans en aquest local, durant molts anys, hi va haver una ferreteria. D'aqui el nom de"El clau" i aquest mòbil que decora el sostre

La relació qualitat-preu és molt ajustada. Fan cuina de mercat. Als migdies de dilluns a divendres ofereixen un menú molt correcte per un dinar ràpid i als vespres i dissabtes una carta molt correcte i ben elaborada.

També ofereixen una bona carta de vins i caves. En aquest punt, però, a mi m'extranya  no trobar-hi vins de la nostra terra ja que n'hi ha que són de bona elaboració i ofereixen prou bona qualitat. Una qüestió de fer pais. Tot són gustos.

Amb el Josep hi hem anat varies vegades i ens ha agradat. Aviat treuran la carta de Primavera però fins aquests dies, a la carta tenien un xató de Vilanova ben presentat i també un trinxat de la Cerdanya molt bó. El Josep va tenir una alegria quan hi va trobar un plat de civet de senglar, és un carnívor ! En canvi a mi m'agrada com preparen el bacallà quan els hi queda al punt de confitat, o sigui que no és cru però tendre i molt poc cuit, gruixut i que els "fulls" es separen fàcilment amb la forquilla. A l'hora de les postres les opcions són atractives i ben de gust. El cafè és bó i això s'agraeix: curt intens i servit en taça petita de porcelana gruixuda amb una taca de llet (una mania meva, així és com m'agrada) Si s'opta per una infusió o un té, també el preparen com cal i no amb la típica bosseta que només cal acptar com a solució d'emergencia. 

Cuiden els detalls però amb un sentit pràctic, funcional i minimalista i això m'agrada. Tenen previst un penjador on deixar les jaquetes. Les cadires són còmodes i el parament de la taula és sobri però correcte. L'aigua en got xato i el vi en una copa gran. El plat varia segons la preparació escollida, a vegades decorat, a vegades blanc i gran. El pa, calent en una cistelleta. 

La música acompanya discretament, sense ser la protagonista. Habitualment tenen algun detall floral o d'espelmetes, però minimalista i modern. La cuina és veu a través d'un vidre gran i el lavabo és ampli, net i funcional.
Un cop escollit entre els plats de la carta i mentres esperes el primer plat acostumen a portar-te un petit tast per anar obrint la gana ( les vegades que hi hem estat ha estat encertat i llaminer)


Per totes aquestes raons, i per que és al nostre barri, va ser el restaurant escollit per celebrar el sopar del meu aniversari. 
El menú va ser el següent: 
Pica-pica" amb: 
Plat de pernil ibèric amb llesquetes petites de pa amb tomàquet
Croquetes de carn d'olla
Laminat de peus de porc
Xató de Vilanova
Seitons farcits de roquefort 


Segon plat
Magret d'anec
          amb salsa coumberland
ó

Bacallà amb mouselina de mel

Postre
Caçoleta de fruita amn crema anglesa
(elaborada per la pastisseria Robles)

Bodega
Vi negre Degà
Vi blanc Libalis
Cava Gene Ventura

Cafè o tèLa mestressa va estar al cas en tot moment de que tot sortís bé  i en moment que corresponia. Ja va ser una sorpresa quan ens va venir a rebre en el moment d'arribar, molt guapa amb un estil estupendo, una armilla atrevida i unes sabates molt maques. El noi  que atén la sala (em sap greu no recordar el nom) també va estar molt atent i àgil, sempre amb el somriure a punt.
Les taules estaven ben parades i els plats molt bons. A la cuina, feien una bona feina. El laminat de peus de porc va ser un dels més apreciats per la seva originalitat i bon gust. I el magret al punt. Tots ells formen un bon equip.
Tot plegat va estar molt bé, el sopar va ser un éxit i tothom va quedar molt content.

Tot i que treballen amb molta naturalitat i professionalitat, no era un repte fàcil. Com sempre, no és el mateix aconseguir l'èxit amb un àpat per un grupet reduït de 2-4 persones que abarcar un grup, tant nombròs com el d'ahir (erem 34), amb una qualitat com la que ens van oferir.

Espero tornar a provar els seus plats aviat i els desitjo que no els faltin clients per mantenir el nivell de la seva oferta gastronòmica i vegin compensat el seu esforç. Us el recomano.