Les fa amb la recepta típica i de sempre de "la coca de iogurt" que des de fa molt anys practiquem a casa. L'Albert va començar a fer-la de petit, quan m'ajudava a fer-la perquè era el meu aniversari i en preparavem una per portar a l'escola per celebrar-ho amb els seus companys.
Els ingrediens són:
un iogurt de llimona
3 ous
dos mides de l'envàs del iogurt plenes de sucre
tres mides de farina
un sobre de llevat Royal
1/2 mida d'oli d'oliva
Es barregen els ingredients i es posa la pasta en un o varis motlles previament untats amb una mica de mantega i lleugerament enfarinats (si són de silicona no cal). Es posa a coure al form a uns 180º, vigilant. El temps varia segons el tamany del motlle. Per comprovar si és cuit, punjar la coca o madalena amb un palet de "brochette"; si surt sec ja està.
Aquest recepta bàsica admet totes les variants imaginables: afegint trocets de poma, amb pinyons o cireres per sobre, amb "lacasitos", amb nous, xocolata, ... el que es vulgui.
Un truco que millora molt el resultat és tamitzar la farina i separar les iemes de les clares d'ou.
Muntar les clares a punt de neu i incorporarles a la barreja de la masa al final, amb molt de compte de que no "baixin".
Aquesta és una recepta molt fàcil i agraïda.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada