Pàgines

dilluns, 27 de juliol del 2009

Casa Gil de Vilanova i La Geltru

A Vilanova, aquests últims anys, han canviat moltes coses, moltes cases fins i tot carrers, ... però aquesta botiga segueix com jo la recordava, de quan a l'agost anava a comprar el formatge, el pernil, ... pels esmorzars i berenars de l'Albert; la pasta fresca, capritxets pel paladar...

Crec que és una de les millors botigues de Vilanova per trobar bons productes i inspiracions per la bona cuina. Al carrer Caputxins, una mica més a munt de la plaça de la Vila.

Escapada al Ceferino de Vilanova i La Geltrú

Hem fet una escapada per començar a descansar una mica, que ja toca!
A Vilanova hi havia estat molts cops i molts estius quan l'Albert era petit però no havia estat mai a l'hotel Ceferino. Es petit, centric però tranquil, amb jardi ben cuidat i piscineta.
S'hi està bé, és cómode i confortable i la cuina molt correcte. El menjador és un espai agradable i el parament de la taula acurat.
Hem optat per fer-hi pensió complerta i hem pogut tastar plats com aquests:
"Amanida verda"
Seitó amb tomàquet
Musclos a la marinera
Jarret de vedella
Crema catalana

dissabte, 25 de juliol del 2009

Un dinar de "Xiringuito"

Per sorpresa i de forma improvitzada ... un "caprici d'estiu" en tota regla :
cerveseta fresqueta mentres esperàvem taula
calamars a la romana mentres esperàvem la paella
i paella de peix, amb el mar de fons
previsiblement ... a continuació ... migdiada a la fresca !







dimecres, 22 de juliol del 2009

Amanida de patates i tunyina de "El Clau".

De tornada i sense foto.

De tornada perquè fa molts i molts dies que no penjava res al blog. Aquests últims dos mesos, la feina ha estat molta més de la que esperava i m'ha atrapat més del que volia, però és el que tocava. Ara és el moment de recargar piles i tornar a recuperar els meus hàbits i a escollir en que m'ocupo. Tinc moltes fotos acumulades, perquè en aquest temps si que he seguit disfrutant, en alguns moments, de la cuina i el bon menjar.
Estem de vacances i avui hem fet un parèntesi entre escapada i escapada perquè teniem un compromís aquesta tarda. Per no entreternir-nos a la cuina hem anat a dinar a "El Clau". Al migdia fan un menú bàsic molt correcte a 10'95€ i un altre més elaborat a 19'95€, a més d'oferir els plats de la carta.
Del menú bàsic, he escollit l'amanida de patates amb tunyina. I a més de bona i fresqueta, m'ha sorprés per la presentació. Estava feta amb dauets de patata, tunyina i trossets d'ou dur. olives negres i verdes, pebrot vermell escalivat i pebrot verd trinxat petitó. Tot amanit i format en un cilindre amb un motlle, en el centre del plat. I al voltant làmines de tomàquet amanit amb una pintada d'olivada. Fantàstic !
De segon, una altra sorpresa: hamburguesa de mar i muntanya. Una hamburguesa grouxuda de carn de badella, condimentada i amb gambetes, feta a la planxa i servida amb un fons de salsa de peixi dos quarts de patata al forn. Ben fet i molt bó!
De postres, un tall de pastís de formatge amb gerds. Pà amb llesquetes, vi negre i aigua(en ampolla de vidre). Per acabar un tallat en tassa de pedra (com a mi m'agrada). Ho reconec, és una de les meves manies : no m'agrada el vi en plàstic ni el cafè en vidre.
Tot plegat un menú molt digne en un ambient tranquil, fresquet i agradable.
Un detall simple però encantador: com a decoració tenen un gerro molt alt de forma cònica. Avui estava ple de paper celofan transparent, pomes vermelles i aigua. Suggerent i encantador.